1. Anasayfa
  2. Entegrasyonlar

E-Ticaret Entegrasyonu Rehberi 2024


0

E-ticaret entegrasyonu e-ticaret siteleri hayati öneme sahiptir. Pandeminin etkisiyle herkesin kullandığı bir alışveriş modeli olan e-ticaret son iki yıldır altın günlerini yaşıyor. 2021 yılında %69 artarak 381,5 milyar TL’lik bir hacme sahip olan e-ticarette sipariş adedi ise %46 artarak 2 milyar 297 milyon adetten 3 milyar 347 milyon adede yükseldi.

Bu sayıların yıl sonuna kadar daha da artması bekleniyor. Tüketicinin bu kadar yoğun ilgi gösterdiği e-ticarete her geçen gün yeni işletmeler, markalar, firmalar da giriyor. 

E-Ticaret entegrasyonu rehberi
E-Ticaret entegrasyonu rehberi

E-Ticaret nedir? 

İnternetin ortaya çıkışıyla ve hayatımızda önemli bir yer edinmesiyle ticaret de elektronik ortama taşınmıştır. e-Ticaret mal veya hizmet satışının elektronik ortam da yapılmasıdır. Kısacası internet üzerinden yapılan alışverişler bu kapsama girmektedir. Ticaret faaliyetlerinin hepsi internet ortamında yapılır.

İşletmeler ürünlerini web sitelerine ya da pazar yerlerine yükleyerek satışa sunar. Tüketiciler de bu ürün veya hizmetleri online olarak ödeme yaparak satın alır. 

E-Ticaret entegrasyonu nedir? 

E-Ticaret Entegrasyonu, işletmelerin e-ticaret sürecinin sorunsuz işlemesini ve iş yükünün azalmasını sağlayan bir entegrasyon sistemidir. İşletme sahipleri tek tek mağazalarını kontrol etmek, siparişleri takip etmek, faturaları manuel olarak hazırlamak ve kargo süreçlerini karışıklık olmadan takip etmekle yükümlüdür.

Tüm bunların sorunsuz bir şekilde işlemesi e-ticarette başarı yakalamak için çok önemlidir. Ancak bu süreçler hem zaman alan hem de manuel yapıldığı zaman hata payı yüksek olan işlemlerdir. İşte e-Ticaret Entegrasyonu bu esnada işletmelerin imdadına yetişir. İşletmeler, bu entegrasyon modeli ile mağazalarının tüm süreçlerini tek bir panelde yönetir.

Tüm süreçler birbirine bağlanır. Faturalar otomatik olarak oluşturulur, kargo fişleri sistem tarafından hazırlanır. Böylece hem zaman kaybının önüne geçilir hem de daha düzenli bir e-ticaret süreci sağlar. 

E-Ticaret entegrasyonu ne işe yarar? 

E-Ticaret Entegrasyonu yukarıda da bahsettiğimiz gibi işletmelerin finansal ve operasyonel süreçlerini hızlandırır ve daha düzenli bir hale getirir. e-Ticaret Entegrasyonu sayesinde otomatik faturalamaya geçilir, kargo fişi hazırlama süreci yine sistem tarafından yapılır. e-Ticaret Entegrasyonu ile işletmeler iş yüklerini azaltır ve iş verimliliğini artırır.  

E-Ticaret entegrasyonu hangi platformlarda kullanılabilir? 

E-Ticaret Entegrasyonu, e-ticaret altyapı hizmeti sunan aşağıdaki platformlarda kullanılabilir.

E-ticaret entegrasyonun kullanıldığı platformlar;

  • WooCommerce,
  • OpenCart,
  • IdeaSoft,
  • PrestaShop,
  • Shopify,
  • Wix,
  • Wix Booking

Woocommerce entegrasyonu nedir? 

WooCommerce Entegrasyonu, WooCommerce altyapılı siteleri olan işletmelerin süreçlerini kolaylaştıran ve iş yükünü hafifleten entegrasyon modelidir. Bu hizmet kapsamında;

  1. WooCommerce Fatura Entegrasyonu,
  2. WooCommerce Kargo Entegrasyonu,
  3. WooCommerce e-Arşiv Fatura Entegrasyonu,
  4. WooCommerce e-Fatura Entegrasyonu
  5. WooCommerce Stok Entegrasyonu

özelliklerinden yararlanılabilir.

WooCommerce Entegrasyonu, e-ticaret sitesine düşen siparişleri, bilgilerini çekerek faturalandırmaya hazırlar. Bu entegrasyon ile siparişlere ait e-fatura ya da e-arşiv faturalar dakikalar içerisinde hazırlanır.

Faturası hazırlanan siparişler daha sonra kargo sürecine geçer. Adres bilgileri alınır ve barkodlu kargo fişleri oluşturulur. Ayrıca e-ticaret sitesi durumuna ve satışlarına ait raporlar da sunulmaktadır.   

Opencart entegrasyonu nedir?  

OpenCart Entegrasyonu, OpenCart altyapılı e-ticaret web sitesi olan işletmelerin sipariş süreçlerini hızlandırmak için geliştirilmiştir. OpenCart Entegrasyonu,

  • OpenCart Fatura Entegrasyonu,
  • OpenCart Kargo Entegrasyonu,
  • OpenCart e-Arşiv Fatura Entegrasyonu,
  • OpenCart e-Fatura Entegrasyonu
  • OpenCart Stok Entegrasyonu

ile bütün halinde çalışmaktadır. Bu entegrasyon sistemi sayesinde işletmelerin siparişlerine aif e-fatura, e-arşiv fatura ve barkodlu kargo fişleri otomatik olarak dakikalar içerisinde hazırlanmış olur. Ayrıca ön muhasebe ürünleri ile mağaza ürünleri eşleştirildiği takdirde satışlar gerçekleştikçe stoklar güncel tutulur. 

İdeasoft entegrasyonu
İdeasoft entegrasyonu

Ideasoft entegrasyonu nedir? 

IdeaSoft Entegrasyonu’nu IdeaSoft altyapılı sitesine entegre eden işletmeler;

  • IdeaSoft Fatura Entegrasyonu,
  • IdeaSoft Kargo Entegrasyonu,
  • IdeaSoft e-Arşiv Fatura Entegrasyonu,
  • IdeaSoft e-Fatura Entegrasyonu
  • IdeaSoft Stok Entegrasyonu

özellikleri ile iş yüklerini hafifletebilir. Bu entegrasyon sistemi ile IdeaSoft altyapılı sitelerine gelen siparişlerin bilgileri ile e-arşiv ve e-faturalar otomatik olarak oluşturulur. İster ön muhasebeli ister de ön muhasebesiz şekilde faturalar hazırlanabilir.

Ürün eşleştirme özelliği ile faturası hazırlanan ürünlerin stokları ön muhasebe programından da otomatik olarak düşer. Faturası oluşturulan siparişlerin daha sonra barkodlu kargo fişleri hazırlanır. 

Prestashop entegrasyonu nedir? 

PrestaShop Entegrasyonu, PrestaShop altyapılı web sitesi olan işletmelerin sipariş süreçlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen sistemdir. PrestaShop Fatura Entegrasyonu kapsamında bulunan PrestaShop e-Fatura Entegrasyonu ve PrestaShop e-Arşiv Fatura Entegrasyonu ile siparişlerin bilgileri çekilerek faturalar otomatik olarak hazırlanır ve işletme sahibi dilerse faturalar otomatik olarak resmileştirilerek müşterilere gönderilir.

Daha sonra faturası hazırlanan siparişlerin, adres bilgileri PrestaShop Kargo Entegrasyonu ile çekilir ve barkodlu kargo fişi dakikalar içerisinde oluşturularak çıktı almaya hazır hale getirilir. PrestaShop Stok Entegrasyonu ile ise ön muhasebe ürünleri ile mağazadaki ürünler eşleştirilirse, satış gerçekleştiğinde stokları otomatik olarak ön muhasebe üzerinde de güncellenir. 

Shopify entegrasyonu nedir? 

Dünyanın en popüler e-ticaret altyapılarından biri olan Shopify mağazalarının entegre olabildiği Shopify Entegrasyonu işletmelere otomatik işlem kolaylığı sunar. Shopify Entegrasyonu’nda;

  • Shopify Fatura Entegrasyonu,
  • Shopify Kargo Entegrasyonu,
  • Shopify e-Arşiv Fatura Entegrasyonu,
  • Shopify e-Fatura Entegrasyonu,
  • Shopify Stok Entegrasyonu

özellikleri bulunmaktadır. Shopify mağazasına gelen faturalar ön muhasebeli ya da ön muhasebesiz otomatik olarak oluşturulur, barkodlu kargo fişleri de dakikalar içerisinde çıktı almaya hazır hale getirilir. Stok entegrasyonu ile ön muhasebe ürünleriyle eşleştirilirse, stokları otomatik olarak ön muhasebe üzerinde güncellenir. Ayrıca tüm e-ticaret entegrasyonlarında olduğu gibi Shopify mağazasının sipariş ve faturaları günlük rapor halinde e-posta olarak işletmelere gönderilir. 

Wix entegrasyonu nedir? 

Wix Entegrasyonu, Wix altyapılı e-ticaret mağazalarının iş yükünü azaltır, manuel olarak yapılacak işlemlerden doğacak hata payını düşürür. Wix Fatura Entegrasyonu kapsamında bulunan Wix e-Fatura Entegrasyonu ve Wix e-Arşiv Fatura Entegrasyonu özellikleri ile e-arşiv ve e-faturalar sistem tarafından otomatik olarak oluşturulur.

Wix Kargo Entegrasyonu ile ise faturalandırılan siparişin adres bilgileri çekilir ve barkodlu kargo fişi hazırlanıp, PDF formatına getirilir. Ayrıca Wix Stok Entegrasyonu ile de ön muhasebe üzerinden eşleştirilen ürünler satışı gerçekleşince stoklar güncellenir. 

Wix booking entegrasyonu nedir? 

Wix Booking Entegrasyonu, Wix üzerinde rezervasyon ve randevu satışlarının bulunduğu e-ticaret sitelerinin süreçlerini hızlandırma olanağı sağlayan bir entegrasyon çözümüdür.

  • Wix Booking Fatura Entegrasyonu,
  • Wix Booking Entegrasyonu,
  • Wix Booking e-Arşiv Fatura Entegrasyonu,
  • Wix Booking e-Fatura Entegrasyonu,
  • Wix Booking Stok Entegrasyonu

özellikleri bulunur. Bu özellikler, Wix Booking üzerinde oluşan randevu ve rezervasyon satışlarına ait otomatik fatura (e-fatura ya da e-arşiv fatura) ve barkodlu kargo fişi oluşumunda kullanılır. Ayrıca işletme hizmetlerini ön muhasebe üzerinden eşleştirme yaptıysa stok güncellemesini de düzenli olarak yapılır. 

E-Ticaret entegrasyonu özellikleri nelerdir? 

e-Ticaret Entegrasyonu’nda sipariş, stok, fatura, e-arşiv fatura, kargo entegrasyonu ve günlük işlem raporu özellikleri bulunmaktadır. 

yengeç e-ticaret entegrasyonu
E-Ticaret fatura entegrasyonu nedir? 

E-Ticaret fatura entegrasyonu nedir? 

E-Ticaret fatura entegrasyonu, web sitelerine gelen siparişler için e-fatura ve e-arşiv fatura oluşturan entegrasyon çözümüdür. 

E-Ticaret e-arşiv fatura entegrasyonu ne işe yarar? 

E-arşiv fatura entegrasyonu, işletmelerin e-ticaret web sitelerine düşen siparişlerin, GİB E-Arşiv Portal hesapları üzerinden otomatik olarak faturalandırılmasını sağlar. Ön muhasebeye gerek kalmadan ve sadece e-Arşiv Portal hesaplarını entegre etmeleri yeterlidir. Ayrıca e-arşiv faturaların hazırlanması için herhangi bir kontör ücreti de bulunmamaktadır. 

E-Ticaret e-fatura entegrasyonu ne işe yarar? 

e-Fatura Entegrasyonu ile işletmelerin e-ticaret web sitelerine gelen siparişlere ait E-faturalar otomatik olarak hazırlanır. İşletme dilerse e-faturalar resmileştirilerek müşterilere e-posta olarak gönderilir. 

E-Ticaret ön muhasebe entegrasyonu nedir? 

Ön muhasebe entegrasyonu, Paraşüt, Logo İşbaşı, KolayBi’ gibi ön muhasebe programlarıyla e-ticaret web sitelerinin entegre ederek bir bütün halinde çalışmalarını sağlar. Ön Muhasebe Entegrasyonu, yapılan satışların faturalarının otomatik oluşmasını, e-faturaların otomatik resmileşmesini, müşteriye e-posta olarak gönderilmesini ve faturalandırılan ve eşleştirilen ürüne göre stokların takibini sağlar. Ön muhasebede dilerseniz faturaların ödemesi tahsil edildi olarak işaretlenir. Tahsil edilen faturalar ayarlarda seçilen kasa hesabına işlenir. 

E-Ticaret stok entegrasyonu nedir? 

Stok entegrasyonu, e-ticaret mağazasındaki ürünlerin, ön muhasebe ürünleriyle eşleştirme imkanı sağlar. Böylece eşleştirilen ürün satıldığında ortak ön muhasebe stoğundan düşülür. Her ürün için gerçek stok takibi yapılır. Farklı KDV oranına sahip ürünler var ise stok entegrasyonu ile ürün eşleştirme tablosundan ürüne ait KDV oranı seçimini değiştirme seçeneği sunulur ve böylece hatalı fatura oluşumu engellenir. 

E-Ticaret kargo entegrasyonu nedir? 

E-Ticaretin en önemli süreçlerinden olan kargo, kargo entegrasyonu ile hızlanır. Faturası hazırlanan siparişlerin adres ve cari bilgileri çekilerek barkodlu kargo fişleri oluşturulur. Oluşturulan kargo barkod kargo fişleri PDF formatında çıktıya hazır hale getirilir.

Kargo barkodunun, kargo görevlisi tarafından okutulmasıyla kargo takip kodu oluşur. Bu kod yapılan ayarlara göre hem mağaza sahibine hem de müşteriye e-posta olarak iletilir. Kargo Entegrasyonu’na dahil olan firmalar şunlardır:  

  • Aras Kargo Entegrasyonu 
  • UPS Kargo Entegrasyonu 
  • Yurtiçi Kargo Entegrasyonu 
  • Sürat Kargo Entegrasyonu 
  • MNG Kargo Entegrasyonu  

E-Ticaret entegrasyon fiyatları nedir? 

Yengeç’in e-Ticaret Entegrasyon paketinin aylık abonelik ücreti KDV dahil 69,90 TL’dir.  

E-Ticaret entegrasyon firmaları arasında en iyisi hangisidir? 

Ülkemizde çok sayıda e-ticaret entegrasyon hizmeti sunan entegratör şirketler bulunmaktadır. Ancak Yengeç sunduğu hizmetler bakımından en çok dikkat çeken firmaların başında gelmektedir.

youtube yengeç entegrasyon
en iyi e-ticaret entegrasyon firması

Yengeç neden en iyi e-ticaret entegrasyon firmasıdır? 

Şimdiye kadar 30 milyondan fazla sipariş faturalayan ve 15 milyondan fazla fatura resmileştiren Yengeç, kullanıcılarına toplamda yaklaşık 600.000 saat zaman kazandırmıştır. e-Ticaret işletmelerin iş yüklerini hafifleten Yengeç, hem ön muhasebesiz ve hem de ön muhasebeli olarak entegrasyon çözümleri sunmaktadır.

İşletmelerin web sitelerine ya da pazar yerleri mağazalarına gelen e-fatura ve e-arşiv faturaları dakikalar içerisinde oluşturmaktadır. e-Faturalar için avantajlı kontör fiyatları sunan Yengeç, e-arşiv faturaları herhangi bir kontör ücreti olmadan hazırlamaktadır.

İşletmeler dilerse PDF formatında olan faturaların sistem tarafından müşterilerine gönderilmesini sağlayabilir. Ayrıca e-fatura mükellefi olmak isteyen işletmelere de QNB eFinans iş birliği ile kolay başvuru süreci sunmaktadır.  

Yengeç sadece fatura sürecini değil kargo sürecini de hızlandırır. Siparişinizi siz kargo için paketlerken Yengeç barkodlu kargo fişini otomatik olarak oluşturur ve faturanızla beraber yazdırmanızı sağlar. Böylece manuel olarak kargo barkodu hazırlamamış ve paketi kargo firmasına daha hızlı ulaştırmış olursunuz.

Bunun dışında Yengeç, ön muhasebede faturalandırılan ve faturası e-fatura / e-arşiv olarak resmileştirilen siparişleri günlük olarak takip eder ve günün işlem toplamlarını içeren gün sonu raporunu hazırlar.  

Yengeç’in AliExpress Entegrasyonu, Amazon Global Entegrasyonu ve Etsy Entegrasyonu’nu kapsayan e-ihracat paketiyle birlikte yurt dışına yapılan satışlar da kolaylaşır. 

Yengeç’in e-ticaret entegrasyonu nasıl kullanılır? 

Yengeç’in e-Ticaret Entegrasyonu’nu, e-ticaret web sitenizin bulunduğu altyapıdan aldığınız API bilgileriyle dakikalar içerisinde entegre edebilirsiniz. Yengeç paneli üzerinden “Yeni Bir Entegrasyon Ekle” butonuna tıklayarak ve seçtiğiniz e-ticaret entegrasyonu başvuru formuna API bilgilerini girerek kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Yengeç’le ilgili daha fazla bilgi almak ve Yengeç’in e-ticaret entegrasyonunu 15 gün denemek için Yengec.co adresini ziyaret edebilirsiniz.

Oyla! post
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    g_zel
    Güzel
  • 0
    ba_ar_l_
    Başarılı
  • 0
    tepkisiz
    Tepkisiz
  • 0
    _lgisiz
    İlgisiz
  • 0
    _zg_n
    Üzgün

Eylül Arslanoğlu, Samsun doğumlu ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan bir e-ticaret uzmanıdır. Kariyerine e-ticaret alanında uzmanlaşarak adım atan Eylül, kategori yöneticisi olarak görev yapmaktadır. E-ticaretin dinamik dünyasında deneyimli olan Eylül, ağırlıklı olarak e-ticaret, e-ticaret eğitimi, e-ticaret yazılımları ve e-ticaret entegrasyonları gibi konularda uzmanlaşmıştır.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir