1. Anasayfa
  2. E-Ticaret Vergi

E-Fatura Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Madde


0

Bu yazımızda E-fatura hakkında mutlaka bilmeniz gereken 10 maddeyi ele aldık. Bu maddeler sayesinde e-fatura süreciyle ilgili aklınıza takılan tüm soruların cevabını bulacaksınız.

E-Fatura Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Madde
E-Fatura Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Madde

E-fatura nasıl ve nerede bastırılır?

Elektronik ortamda oluşturulan e faturaların bastırılmasına gerek yoktur.  Gelirler idaresinin işletmeler için açtığı panel üzerinden hazırlanır ve karşı firmaya ya d a kişiye elektronik ortamda iletilir.

E-faturanızın üzerindeki bilgiler yeterli mi?

E-fatura üzerindeki bilgiler firma bilgilerinin tamamını ücretlendirmeyi ve ürünü kapsamalıdır. Eğer tüm bilgiler doğru bir şekilde girildiyse yeterli olacaktır.

E-fatura kaç gün içinde kesilmeli?

E- fatura alışveriş gerçekleştikten sonraki 7 gün içerinde kesilmelidir. Belirlenen zaman diliminde fatura kesimi yapılmazsa firma faturasız işlem yapmaktan cezai işleme tabii tutulur.

E-fatura sayfasının sıra ve seri numarasının kaçtan başladığı önemli mi?

Sıra ve sayı numaralarını sistem otomatik olarak atamaktadır. Bu yüzden sıralama sistemsel belirlenir,  etraf bir önemi yoktur.

E-fatura üzerinde not olarak yazılması gereken bilgiler unutulduysa çıktı alındıktan sonra elle yazılır ise kabul edilir mi?

E fatura üzerine sonradan bilgi eklemesi yapılacaksa belge paraflanarak sunulmalı ve korunmalıdır. Bununla birlikte 7 gün içerinde sistemde bilgilerin tekrar güncellenmesi gerekmektedir.

E-Fatura sistemi mi yoksa normal fatura sistemi mi daha güvenli?

E-fatura sistemi normal faturaya oranla güvenlidir. Bir diğer taraftan 5.000 TL üzerindeki faturalın elle kesilmesi yasaklanmıştır.

E-fatura kimlere gönderilebilir?

Ticari bir alışverişin mevcut olduğu tüm gerçek ve tüzel kişilere e- fatura gönderimi sağlanabilir.

E-Fatura sisteminde kayıtlı olan kullanıcıların vergi kimlik numaralarına nasıl ulaşabilirim?

Bu bilgiler fatura üzerinde yazılı olarak beyan edilir. 

E-fatura kullanıcılarının dosyalama için ve muhasebe kayıtları için e-faturaların pof formatını ve kâğıt çıktısı almaları şart mı?

Arşivlemek isteyen kullanıcıların çıktı almasında sakınca yoktur.  Sistemde eşleştirmeler de otomatik olarak yapılmaktadır.

E-Faturaya ek belge eklenmesi mümkün müdür?

E- faturaya ek belge eklenmesi mümkün değildir.  Tüm bilgilerin eksiksiz bir şekilde belirtilmesi gereklidir.

Oyla! post
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    g_zel
    Güzel
  • 0
    ba_ar_l_
    Başarılı
  • 0
    tepkisiz
    Tepkisiz
  • 0
    _lgisiz
    İlgisiz
  • 0
    _zg_n
    Üzgün

Eylül Arslanoğlu, Samsun doğumlu ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan bir e-ticaret uzmanıdır. Kariyerine e-ticaret alanında uzmanlaşarak adım atan Eylül, kategori yöneticisi olarak görev yapmaktadır. E-ticaretin dinamik dünyasında deneyimli olan Eylül, ağırlıklı olarak e-ticaret, e-ticaret eğitimi, e-ticaret yazılımları ve e-ticaret entegrasyonları gibi konularda uzmanlaşmıştır.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir