1. Anasayfa
  2. E-Ticarete Giriş

E-Ticaret Başlangıç Rehberi


0

E-ticaret yapmaya karar verdiniz ama nerden başlamanız gerektiğini bilmiyor musunuz? Bu makale ile aklınızdaki bütün soruların cevabını bulacaksınız.

Son yıllarda e-ticarete aşırı bir ilgi var. Bu ilgi hem alıcılar hem de satıcılar nezdinde. Artan e-ticaret hacminden dolayı bir çok kişi ve firma e-ticaret yapmak istiyor ama nereden nasıl başlaması gerektiğini bilmiyor.

E-ticaret kesin kuralları ve sınırları olan bir alan. Kurallarına göre yaparsanız e-ticaret de güzel para kazanmak mümkün. Ama kurallarına göre değil de deneme yanılma yoluyla, kulaktan dolma bilgilerle yapmaya kalkarsanız kesinlikle zarar edersiniz. Bir çok kişi e-ticaret yapmak için nereden başlaması gerektiğini bilmediği için, e-ticarete başlayacak olanlara e-ticaret başlangıç rehberi hazırlamaya karar verdik.

Bu makalede anlattığımız bilgilerle adım adım e-ticarete giriş yapabileceksiniz.  E-ticaret yapmaya karar vermek ve hareket geçmek için aşağıdaki adımları uygulamalısınız.

E-ticaret başlangıç rehberi
E-ticaret başlangıç rehberi

Satılacak ürünlerin belirlenmesi

E-ticaretin ilk kuralı ne satacağını bilmek veya belirlemektir. Ne satacağınızı bilmiyorsanız e-ticarette başarılı olamazsınız. Ne satacağını bilmek aşağıda anlatacağımız bir çok adım başlangıcı. İlk adımı yanlış atarsanız süreç yanlış işlemeye başlayacak ve buda sizi başarısız olacağınız bir noktaya götürecektir.

Bunu gömleğin düğmelerini iliklemeye benzetebiliriz. Gömleğin ilk düğmesini yanlı iliklediğinizde diğer düğmelerde yanlış iliklenecektir. E-ticarette ne satacağını belirlemek için sorulması ve cevabının belirlenmesi gereken iki soru vardır. Bunlar;

  1. Ne satmak istiyorsunuz
  2. Bu satacağınız ürünü nasıl temin edeceksiniz

Ne satmak istediğinize karar verin. Bu karar verme detaylı bir araştırmadan sonra olmalı. Kulatan dolma bilgilerle, haberlerde görmüş olmakla, karşı komşunuzun çok para kazanması veya bir arkadaşınızın gazıyla karar verilecek bir konu değil. Detaylı bir sektör analizi ile karlılık oranları, üretim şekli, rakiplerin durumu, kargo gönderimi gibi bir çok kritere göre karar verilmeli.

Ne satmak istediğinize karar verdikten sonra satacağınız ürünü kendiniz mi üreteceksiniz yoksa bir toptancıdan satın mı alacaksınız? Eğer toptancıdan satın alacaksanız kaç adet ve kaç liradan alacaksınız. Aldığınız yer size uzak mı yakın mı? Gibi sorular sorup cevaplarını vermelisiniz.

Satacağınız ürünü ve temin etme şeklini belirledikten sonra sormanız gereken bir diğer soruda “insanlar bu ürünü satın alır mı?” Bu sorunun cevabı için bir hedef belirleyip bu hedef çerçevesinde Pazar araştırması yapmalısınız. Pazar araştırmasında satacağınız ürünle ilgili talebi görmelisiniz. Ürün insanlar tarafından talep ediliyor mu, ürünün Pazar hacmi ve toplam cirosu ne kadar, ürünü kaç kişi kaç liradan satıyor?

İlgi Alanlarınızı ve Becerilerinizi Gözden Geçirin
İlgi alanlarınızı ve becerilerinizi gözden geçirin

İlgi alanlarınızı ve becerilerinizi gözden geçirin

Bazı insanlar vardır ki satacağı ürüne çok kolay bir şekilde karar verir. Bu onların sürekli yaptığı işten kaynaklı veya uzmanı, ustası olmasından kaynaklıdır. Özellikle sanatçılar, tanınmış kişiler veya zanaatkarları sayabiliriz.

Bunların ortak özelliği sürekli aynı işi yapmaları veya ilgi duyduğu, yaparken zevk aldığı bir şey olmasından kaynaklı. Sizde benzer bir yöntemle hobi olarak yaptığınız, yaparken zevk aldığınız alanları belirleyip bu alanlarda ürün satmaya karar verebilirsiniz.

Popüler pazaryerlerini inceleyin

Satacağınız ürünle ilgili olan talebi görmeden kesinlikle satışa başlamayın. Satacağınız ürünle ilgili karar verme yüzeysel bilgilerle, kulaktan dolma bilgilerle değil somut verilerle olmalı. Satacağınız ürünle ilgili talebi anlamak için Trendyol, Hepsiburada, N11 ve Amazon gibi pazaryerlerini inceleyebilirsiniz.

Satmak istediğiniz ürünü pazaryerleri arama kısmına yazıp sonrasında en çok satılan, en çok yorum yapılan gibi kriterlere göre sıralatıp ölçümleme yapabilirsiniz. Örneğin Trendyol da en çok satan ürünleri görmek için sitenin en çok satanlar sayfasını ziyaret etmelisiniz.

Tedarikçi bulma yöntemleri

Ne satılır sorusu ile ne satacağınıza karar vermek kadar ürünü nasıl temin edeceğiniz de çok önemli. Satacağınız ürünü kendiniz üretecekseniz yeteri kadar hammaddeyi, başka firmalar tarafından üretilmiş olan ürünleri satacaksanız da doğru tedarikçileri bulmanız gerekiyor. Satacağınız ürünler için doğru tedarikçileri bulmanın yollarından bazıları şunlardır;

saat arama
Arama motorlarını kullanın

Arama motorlarını kullanın

Satmayı düşündüğünüz ürünlerin satışı için tedarikçi araması yaparken arama motorlarını kullanabilirsiniz. Arama motorlarında arama yaparken satmak istediğiniz ürünün başına toptan kelimesini getirip ürün arayabilirsiniz.

Örneğin saat satacağınızı varsayarsak toptan+saat şeklinde arama yapabilirsiniz. Bu kelime grubu ile arama yapıp çıkan sonuçlardaki firmalar ile iletişime geçebilirsiniz.

Satmak istediğiniz ürünün bir çarşısı veya pasajı varsa ve bulunduğunuz lokasyona yakınsa gidip yüz yüze konuşmanızı tavsiye ederiz.

Ticaret fuarlarına katılın

Satmak istediğiniz ürünleri araştırırken ticaret fuarlarına katılmak inanılmaz faydalı oluyor. Ticaret fuarlarına katılmak zaman ve bütçe meselesi. Ticaret fuarlarına katılmak için zamanınız ve bütçeniz varsa hiç tereddüt etmeden katılmanızı tavsiye ederiz. Ticaret fuarlarını ziyaret etmekle o ürünü satan üreticilerle yüz yüze görüşme ve ürünü daha detaylı araştırma imkanınız oluyor.

Çevrenizden tavsiye alın

Linkedin, Facebok,nstagram,Twitter hesaplarınızda satmak istediğiniz ürünü satan, üreten kişiler varsa onlardan yardım isteyebilirsiniz. Yoksa da en azından böyle bir araştırma yaptığınızı bu konuda yardımcı olabilecek kimse veya yönlendirebilecek kimse var mı diye sorabilirsiniz. Bu konuda size yardımcı olacak bir arkadaşınızın arkadaşı mutlaka vardır. 

Satmak istediğiniz ürünlerle ilgili firmalar veya kişileri arama motorlarından bulup e-mail gönderebilirsiniz. Özellikle Linkedin üzerinde yapacağınız arama daha sonuç odaklı olacaktır. Araştırmanızı yaparken bir tablo üzerinde çalışmanızı tavsiye ederiz. Aldığınız bilgileri bir tablo üzerinde toplamak bütün bilgileri bütünsel olarak görmenizi sağlayıp karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

Belirlediğiniz tedarikçileri kendi adreslerinde mutlaka ziyaret edin. Aklınızdaki soruları yüz yüze sorun. Bu sayede ürünler hakkında daha detaylı bilgi alma şansınız hem de tedarikçiyi yakından tanıma imkanınız olacaktır. T

edarikçinin iletişim şeklini öğrenmek, ne kadar ürüne sahip olduğunuz görmek karar vermenizi kolaylaştıracaktır. Tedarikçiyi adresinde ziyaret ettiğinizde aşağıdaki soruları sorup cevaplar almaya çalışın.

  • Ödeme şartları nedir?
  • Bir ürün için minimum sipariş oranı var mı varsa ne kadar?
  • Bir ürün için toplam maliyet ne olur? (Bu sürpriz fiyatlar olmaması açısından önemli. Bazen nakliye, işlem ücreti gibi sürpriz ücretler çıkabiliyor)
  • Satacağınız ürünün arızası, iadesi gibi durumlarda nasıl bir süreç işleyecek?
  • Sipariş süreci nasıl işleyecek? Geç veya teslim edilmeyen siparişler hakkında nasıl bir süreç işleyecek?
E-Ticaret Sitenizin Temellerini Atmak
E-Ticaret sitenizin temellerini atmak

E-Ticaret sitenizin temellerini atmak

En zor kısmı yani satılacak ürün ve satılacak ürünün tedarikçisini belirledikten sonra e-ticaret sitenizi oluşturacak adımları atabilirsiniz. E-ticaret sitenizi oluşturmak için atacağınız ilk adım alan adı (domain) kaydı yapmaktır.

Alan adı (Domain) kaydı

Açacağınız e-ticaret sitesi için mutlaka bir alan adı kaydı yaptırmalısınız. Seçeceğiniz alan adı sektörünüzü, ürün veya hizmetlerinizi yansıtmasına dikkat edin. Seçeceğiniz alan adını duyan kişinin sizinle ilgili bir kanaati oluşmalı, ne sattığınızı tahmin edebilmeli. Alacağınız alan adının kısa olmasına dikkat edin.

Kısa isimler daha akılda kalıcı olur. Alacağınız alan adında ç, ğ, ı, ö, ş, ü gibi Türkçe karakter olmamasına dikkat edin. Türkçe karakter içeren alan adlarının yanlış yazılma ihtimalleri var.

Alacağınız alan adının sizden önce alınmamış olmaması gerekiyor. Bir alan adı sadece bir kişi tarafından alınabilir. Almak istediğiniz alan adı önceden alınmış ise kelimenin sonuna rakam veya karakter getirip alırım gibi saçma bir eylem içerisine girmeyeceğinizi umuyoruz. Bazen alınacak alan adı dolu olduğunda, alan adının sonuna bir takım şekil, rakam veya karakter getirilebiliyor.

Örneğin saat satacaksanız ve almak istediğiniz alan adı saatal,com olduğunu varsayalım. Bu alan adını  sorguladığımızda alan adının 2018 yılında alındığını görüyoruz. Bu alan adının sonuna saatal34,com, saatal7,com veya saat-al,com gibi saçma eklemeler yapılıyor.

Almak istediğiniz alan adının önceden alınıp alınmadığını name.com, who.is, whois.com gibi sitelerden kontrol edebilirsiniz.

Almak istediğiniz alan adı boş yani kayıt edilebilir durumda ise aşağıdaki alan adı kayıt firmalarını tercih edebilirsiniz. En iyi alan adı kayıt firmaları;

  1. GoDaddy
  2. HostGator
  3. Hosting.com.tr
  4. İHS

Alan adı ücreti alacağınız uzantıya göre değişmektedir. Dünyada en çok bilinen alan adı uzantısının com uzantısı olmasından dolayı alacağınız alan adının com uzantılı olmasına dikkat edin. Com uzantısının yanında boş olması koşuluyla net, org ve com.tr uzantılarını da kayıt etmenizi tavsiye ederiz.

Almış olduğunuz alan adının mutlaka marka başvurusunu da yapın. Eğer almak istediğiniz alan adının önceden marka başvurusu varsa almamanızı tavsiye ederiz. Marka sorgusu yapmak için online.turkpatent.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Oturduğunuz erden online marka başvurusu yapabildiğinizi de hatırlatmak isteriz. Alan adı ile ilgili detaylı bilgi verdiğimiz makalemizi mutlaka okuyun.

thumbnail
Önerilen Yazı
Alan Adı Nedir, Nasıl Alınır?

Kullanacağınız e-ticaret platformunu belirleyin

Açacağınız e-ticaret sitesinin en önemli kısımlarından birisi de kullanacağınız e-ticaret yazılımıdır. E-ticaret yazılımı hem müşteri yani satış hem de arka planda işlerinizi daha hızlı ve hatasız yapabilmeniz açısından çok önemli.

Bu yüzden e-ticaret sitesi ile ilgili detaylı bir araştırma yapmalısınız. Araştırma yaparken araştırdığınız firmanın referanslarına bakın, gerekirse o referans gösterilen firma ile telefon görüşmesi yapın. Çalıştıkları firmadan memnun olup olmadıklarını sorun.

Ücretli e-ticaret yazılımları

  • Ticimax
  • Faprika
  • T-Soft
  • IdeaSoft
  • Shopify

Ücretli e-ticaret yazılımlarının ücreti, seçilen pakete, paketteki özelliklere göre değişmekte. E-ticaret sitesi fiyatları ile ilgili aşağıdaki makalemizi mutlaka okuyun.

thumbnail
Önerilen Yazı
E-Ticaret Sitesi Rehberi 2023

Ücretsiz e-ticaret yazılımları

  • WooCommerce
  • OpenCart
  • Magento

Ücretsiz e-ticaret yazılımları ile ilgili aşağıdaki makaleyi mutlaka okuyun.

thumbnail
Önerilen Yazı
Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Yazılımları 2024

E-ticaret sitesi modülleri

Tercih ettiğiniz e-ticaret yazılımları içerisinde kullanmakta olduğunuz veya ilerde kullanabileceğiniz entegre yazılımlar olup olmadığını, yoksa da entegre edilip edilmeyeceğini mutlaka öğrenin. Örneğin kullanmış olduğunuz muhasebe yazılımının tercih edeceğiniz yazılıma entegre edilip edilmemesi çok önemli. Bir de entegre edilmesi halinde bunun nasıl ücretlendirildiğini öğrenin.

E-ticaret sitesi fiyatları
E-ticaret sitesi fiyatları

E-ticaret sitesi fiyatları

Ücretli veya ücretsiz e-ticaret yazılımını tercih etmeniz halinde bunun bir ücreti olacaktır. Bu ücret alınan ücretli paketteki özelliklere ve sunulan hizmetlere göre değiştiğini belirtelim. Ücretli paketlerde fiyatlar kolay kolay değişmez. Ama zaman zaman ekstra talepleriniz için ekstra ücret talep edilebilir.

Ücretsiz yazılımlarda yazılım için ücret ödemezsiniz. Ama alan adı ve hosting hizmeti için ücret ödemek zorundasınız. Ücretsiz e-ticaret yazılımlarında teknik destek hizmeti olmadığı için teknik destek almak için ücret verebileceğinizi aklınızdan çıkarmayın.

Alacağınız e-ticaret yazılımının ücretli olsun, ücretsiz olsun mutlaka demosunu inceleyin. Sizin için önemli olan özelliklerin olup olmadığını, varsa düzgün çalışıp çalışmadığını mutlaka test edin.

Açık kaynaklı E-Ticaret çözümleri çoğunlukla ücretsizdir, ancak eğer teknik bir bilginiz yok ise geliştirme ve bakım maliyetlerini karşılamanız gerekir.

Ödeme altyapısını belirlemek

Bir e-ticaret sitesinde bütün kısımlar çok önemli. Ama ödeme altyapısı birkaç açıdan çok önemli. O yüzden tercih edeceğiniz ödeme altyapısının teknik açıdan, hizmet verme açısından kusursuz olmasına çok dikkat edin. Ödeme altyapısı sattığınız ürünü alan müşterinin ücretini ödemesini sağlayan yazılımdır. E-ticaret yapmak için en çok tercih edilen ödeme altyapısı firması aşağıdaki gibidir.

  • Iyzico
  • iPara
  • PayTR
  • PayU
  • Banka

Tercih edeceğiniz alan adını tercih ederken ne kadar komisyon alacağına, ödemenizi hangi zaman aralıklarında yapacağına ve ödeme tiplerinin neler olduğuna çok dikkat edin.

E-Ticaret sitenizi tanıtmak

E-ticaret sitesi açmak için karar verdiğiniz, ne satacağınızı ve tedarikçinizi belirlediniz, alan adınızı alıp e-ticaret sitenizi kurdurdunuz. Buraya kadar her şey sorunsuz tamamlandı. Asıl önemli kısım bundan sonrası. Sitenizi tanıtmadıktan sonra, insanların sitenizden haberdar olup gelip sizden alışveriş yapmadıktan sonra yukarıda yaptıklarınızın hiçbir önemi yok.

Satış yapabilmeniz için sitenizi bilinir ve bulunur yapmanız gerek. Sitenizin bilinir ve bulunur olması aşağıdaki çalışmaları eksiksiz yapmalısınız.

SEO
SEO

SEO

SEO yani arama motoru optimizasyonu, bir web sitesindeki içerik, görsel ve medyaların Google başta olmak üzere arama motorlarının kriterlerine göre hazırlanıp sıralama alması için yapılan çalışmaların tamamına verilen isimdir. SEO çalışması yaparken aşağıdaki uygulama adımlarına çok dikkat etmelisiniz. Bunlar,

Anahtar kelime araştırması

E-ticaret sitenizdeki ürün başlıkları, ürün açıklamaları ve blog içerikleriniz için doğru anahtar kelimeleri belirleyerek sitenizin trafiğini artırmalısınız. Siteniz için doğru anahtar kelimeleri belirlemek için Google Keyword Planner aracını kullanabilirsiniz.

Google Keyword Planner arası Google tarafından kullanıma sunulan ücretsiz bir araçtır. Bu araç ile siteniz için doğru olan kelimeleri belirleyip bunların aranma hacmi, rekabet düzeyini belirleyip alternatif kelime önerileri alabilirsiniz.

Örneğin erkek kol saatleri satıyorsanız “orijinal erkek kol saati”, “garantili erkek kol saati” gibi kelimeleri ürün başlıkları ve açıklamalarında geçirmelisiniz.

Rakip analizi

SEO çalışmasının en önemli kısımlarından bir tanesi de rakipleri belirleyip rakiplerin SEO stratejilerini incelemektir. Rakiplerinizin sitelerinde kullandığı en iyi anahtar kelimeleri belirlemek için Ahrefs, Semrush gibi araçları kullanabilirsiniz.

SEO çalışmasında rakip analizi yaparken bakılması gereken alanlardan biriside rakibimizin sitesine hangi sitelerin bağlantı verdiğini (backlink) belirlemektir. Ahrefs, Semrush gibi araçları kullanarak rakiplerinizin backliklerini öğrenebilirsiniz. Detaylı bir rakip analizi yapabilmek için aşağıdaki makalemizi mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz.

thumbnail
Önerilen Yazı
E-Ticaret Rakip Analizi Nasıl Yapılır?

Web site optimizasyonu

E-ticaret sitenizin sıralama alması için en doğru kelimeleri belirleyip bunları içeriklerinizde kullanmalısınız. Belirlemiş olduğunuz anahtar kelimeleri sitenizin aşağıdaki kısımlarında ekleyin. Bunlar;

  • Meta Açıklamalar
  • Meta Başlıklar
  • URL’ler
  • Ürün/Kategori Açıklamaları

Belirlediğinizi anahtar kelimeleri kullanarak ziyaretçilerin ilgisini çekecek, onların tıklamasını sağlayacak anlamlı, orijinal içerikler hazırlamanız gerekiyor. Belirlenen anahtar kelimeleri gelişi güzel yazmak size faydadan ziyade zarar verir. Bunu yapmaktan kesinlikle kaçının.

Site sıralamalarını doğru anahtar kelimelerle birlikte site hızı, kullanıcı deneyimi, mobil uyumluluk gibi etkenlerinde etkilediğini aklınızdan çıkarmayın. Ve bu alanlarla ilgilide çalışmalar yapın. Sitenizi yavaşlatan nedenleri belirleyip düzeltin. Sitenizin mutlaka mobil uyumlu olmasını sağlayın.

İçerik pazarlaması

E-ticaret sitenizde mutlaka blog kısmı olsun. Oluşturacağınız blog kısmında kullanıcılarınıza faydalı bilgiler, ürün incelemeleri, kutu açılmaları gibi konularda içerikler oluşturmalısınız. Bu tarz içerikler oluşturmak hedef kitlenizin ilgisini çekip sizin daha bilir, daha bulunur ve daha güvenilir e-ticaret sitesi olmanızı sağlar.

Blog kısmında içeriklerinizi oluştururken sizin için önemli olan kelimeleri belirleyip bunlarla ilgili kullanıcılara faydalı olabilecek içerikler ve videolar hazırlamanız sıralama almanızı kolaylaştıracaktır. Blog içerisinde satmış olduğunuz ürünlere yönlendirme yaparak satışlarınızı artırabilirsiniz.

sosyal medya
Sosyal medya

Sosyal medya

Ülkemizde yaklaşık 50 milyon insanın sosyal medya hesabı bulunmakta. Bu çok yüksek bir oran olup e-ticaret siteleri için bulunmaz bir fırsattır. Sosyal medya platformlarında bulunan bu insanlarla temas edebilmek için buralarda hesaplar oluşturup, sosyal medya stratejileri belirlemelisiniz.

Hedef kitlenizin kimler olduğunu, cinsiyet dağılımları, yaş aralıklarını belirleyip stratejiler geliştirerek içerikler hazırlamak satışlarınızı tahmininizin de üzerinde artıracaktır.

Facebook’ta e-ticaret sitenizi nasıl pazarlayabilirsiniz?

Facebook sayfanızda sitenize yönlendirecek içerikler paylaşabilirsiniz. Müşterilerinizin ürün veya içeriklerinizle ilgili yorumlar yazmalarını sağlayabilirsiniz. Facebook takipçilerinizle etkileşimi artırmak için Facebook Messenger kullanabilirsiniz. Facebook Messenger botlarını sitenize entegre ederek etkileşimi üst seviyede tutabilirsiniz.

Daha geniş müşteri kitlesine erişip reklam yapabilmek için Facebook Business kısmından reklam çalışması yapabilirsiniz. Buradan yapacağınız reklamlar hem Facebook hem de İnstagram da yayınlanmaktadır.

E-Ticaret sitenizi Instagram’da nasıl pazarlayabilirsiniz?

Türkiye de en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan İnstagram kuruluş amacı itibariyle görsel ağırlıklı bir platformdur. E-ticaret siteniz için instagramı aşağıdaki amaçlar için kullanabilirsiniz.

  •     Ürünlerinizi Sergilemek
  •     Hikayeler Oluşturmak
  •     Müşterilerle Bağ Kurmak
  •     Mağaza Oluşturmak

E-ticaret sitelerinin direkt olarak müşterileri ile iletişim kurması çok zordur. Gelen ziyaretçi ürünü inceler, satın alır veya satın almadan çeker gider. Bu nedenle İnstagram gibi sosyal medya uygulamaları ile müşterilerinizle olan bağınızı sürekli ve canlı tutmalısınız.

E-ticaret sitenizin hedef kitlesini çok iyi tanımalı ve bu kitle ilgili sürekli ölçümlemeler yapmalısınız. Sitenizin hedef kitlesinin ilgisini çekecek görseller ve videolar yayınlayarak onları etkileşime geçirecek aksiyonlar belirlemelisiniz.

E-Posta ile Pazarlama

Günümüzde halen en etkili pazarlama aracı e-postadır. Bu gün yapılan bütün üyeliklerde, alınacak hizmetlerde, yapılacak iletişimlerde e-posta adresi istenmekte. Bu yüzden mail adresi olmayan insan sayısı çok azdır diyebiliriz. E-ticaret siteniz için bu kapsamda e-posta pazarlaması yapabilirsiniz.

İnsanların ilgisini çekecek içerikler veya kampanyalar yaparak “bundan sonraki içerik ve kampanyalardan haberdar olmak istersen sana mail gönderebiliriz” diyerek mail adreslerini isteyebilirsiniz. Burada en önemli unsur onları sık sık spam maillere boğmayacağınız noktasında inandırmalısınız.

E-posta pazarlaması yapabileceğiniz bir çok ücretli ve ücretsiz araç bulunmakta. Sitenizde kullanabileceğiniz ücretsiz e-posta araçlarının neler olduğunu öğrenmek için aşağıdaki makaleyi mutlaka okuyun.

thumbnail
Önerilen Yazı
Ücretsiz E-posta Pazarlama Araçları 
teşekkürler
Teşekkürler

Sonuç olarak…

E-ticaret yapmak en zevkli ve kazançlı işlerden biri. Ama e-ticaret bilgi ve tecrübe isteyen bir iş. Bu makalemizde e-ticaret sitesi kurmak isteyen biri için başlangıç rehberi olabilecek bilgiler verdik. Buradaki bilgileri uygulayarak yol almaya başlayabilirsiniz. E-ticaret ile igili bilgiler burada anlattıklarımız ile sınırlı değil.

Anlattığımız bilgilerin üzerine yeni bilgiler katarak, yeni deneyimler kazanarak başarılı olabilirsiniz. E-ticarette en önemli kısım müşterilerle sürekli iletişim halinde olmak onların duygu ve düşüncelerine göre kendimizi konumlandırmalıyız. E-ticaret kuralları olan bir alan. Kurallarına göre hareket ederseniz kesin başarılı olacağınızı rahatlıkla belirtebilirim.

Başarınızda bir nebzede olsa katkımız olursa kendimizi mutlu sayarız. E-ticaret dünyasına hoş geldiniz. E-ticaret yolculuğunda sizlere sürekli destek olacağımızı bilmenizi ister, bu yolda size sonsuz başarılar dileriz.

Oyla! post
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    g_zel
    Güzel
  • 0
    ba_ar_l_
    Başarılı
  • 0
    tepkisiz
    Tepkisiz
  • 0
    _lgisiz
    İlgisiz
  • 0
    _zg_n
    Üzgün

Eylül Arslanoğlu, Samsun doğumlu ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan bir e-ticaret uzmanıdır. Kariyerine e-ticaret alanında uzmanlaşarak adım atan Eylül, kategori yöneticisi olarak görev yapmaktadır. E-ticaretin dinamik dünyasında deneyimli olan Eylül, ağırlıklı olarak e-ticaret, e-ticaret eğitimi, e-ticaret yazılımları ve e-ticaret entegrasyonları gibi konularda uzmanlaşmıştır.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir