1. Anasayfa
  2. Faydalı Uygulamalar

Microsoft Outlook Kurulumu Nasıl Yapılır?


0

Microsoft Outlook kurulumu sanıldığı kadar zor değildir. Microsoft tarafından üretilen ve kişisel bilgi yöneticisi olarak kullanılan Microsoft Outlook 2010 Mail, çeşitli firmaların ve şahısların e mail aracılığıyla iletişim kurmasını sağlayan bir sistemdir.

Önemli dosyaların, gerekli belgelerin ve detaylı bilgilerin aktarıldığı bu sistem, başta e-ticaret siteleri olmak üzere pek çok site sahibi ve kullanıcıları tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

Peki ‘’Outlook kurulumu nasıl yapılır?, Outlook kullanmak için bilinmesi gereken hususlar nelerdir?’’ gibi soruların cevabını merak ediyorsanız, yazımızın devamında bütün detayları ile birlikte kolaylıkla bulabilirsiniz.

Microsoft Outlook kurulumu
Microsoft Outlook kurulumu

2010 Microsoft Outlook kurulumu nasıl yapılır?

Outlook kullanmak ve bu sistem aracılığıyla önemli iletişimleri kurmak isteyen kişilerin öncelikli olarak kendilerine ait bir mail hesabı açmaları gerekir. Kendinize kurumsal bir mail adresini cPanel hesabınızda E-posta işlemleri seçeneği altından yapabilirsiniz.  2010 Microsoft Outlook mail kurulumu ve oturum açma aşamalarını sizler için sıraladık:

Outlook Mail Kurulumu Nasıl Yapılır

1- Bilgisayarınızdan Microsoft Outlook 2010  programını çift tıklayıp çalıştırın. Açılan ekranda Dosya menüsüne tıklayıp, açılan menüden Hesap Ayarları seçeneğine tıklayın.

Outlook Mail Kurulumu Nasıl Yapılır

2-Hesap Ayarları düğmesine tıkladıktan sonra gelen ekranda “E-mail Hesapları” linkine tıklayın. Gelen ekranda E-Posta sekmesinin altındaki Yeni butonuna tıklayın.

Outlook Mail Kurulumu Nasıl Yapılır

3-Gelen ekranda karşınıza E-Posta Hesabı, Metin İletisi (SMS), Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini el ile yapılandır şeklinde 3 tane seçenek çıkacak. Siz “Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini el ile yapılandır” seçeneğini işaretleyip sağ alt köşede yer alan ileri  düğmesine tıklayın.

Outlook Mail Kurulumu Nasıl Yapılır

4-Gelen ekranda karşınıza İnternet E-Posta, Microsoft Exchange veya uyumlu hizmet, Metin İletisi (SMS) şeklinde üç seçenek çıkacak. Siz ilk sıradaki “İnternet E-Posta” seçeneğini işaretleyip sağ alt köşedeki ileri düğmesine tıklayın.

Outlook Mail Kurulumu Nasıl Yapılır

5- Gelen ekranda Kullanıcı Bilgileri Kısmında Adınızı veya Firma adınızı ve kurumsal e-posta adınızı yazın, Sunucu bilgileri kısmında Hesap Türü kısmını POP3 olarak seçip Gelen Posta Sunucusu kısmına mail.alanadiniz.com, Giden posta sunucusu kısmına mail.alanadiniz.com, Oturum Açma Bilgileri kısmında Kullanıcı adı kısmına kurumsal mail adresinizi, Parola kısmına kurumsal mail adresinizin şifresini yazıp sağ alt köşedeki yer alan “Diğer Ayarlar” düğmesine tıklayın.

Outlook Mail Kurulumu Nasıl Yapılır

6-Gelen Ekranda üst menüde Genel, Giden Sunucusu, Bağlantı, Gelişmiş gibi seçenekleri göreceksiniz. Bu seçeneklerden “Giden Sunucusu” tıklayıp gelen ekranda “Giden Sunucum (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor” kutucuğunu ve altındaki “Gelen posta sunucum ile aynı ad ayarlarını kullan” seçeneğini işaretleyin.

Outlook Mail Kurulumu Nasıl Yapılır

7-6.maddeki ekrandan ayrılmadan üst menüdeki “Gelişmiş” sekmesine tıklayın. Gelen ekranda “Gelen Sunucusu (POP3)”, Giden Sunucusu (SMSTP)” bilgilerini alan adınızın yayın yaptığı hosting firmasından öğrenip yazın ve Tamam düğmesine tıklayın. Genelde Gelen Sunucusu (POP3) 110, Giden Sunucusu (SMSTP) 587’dir.

Outlook Mail Kurulumu Nasıl Yapılır

8-Tamam dedikten sonra 5.maddede ki ekrana gelmiş olmanız gerekiyor. Ekrandaki “Parolayı Anımsa” kutucuğu işaretli ise sizden her seferinde şifre istemeyecektir. Tavsiyemiz bu kutucuğu işaretlemenizdir. Sonrasında sağ altta yer alan İleri düğmesine tıklayın.

Microsoft Outlook Mail Kurulumu Nasıl Yapılır?

9-Tüm bilgileri doğru girmişseniz Tebrikler, Hesabınızı kurmak için gerekli olan tüm bilgileri hatasız girdiniz. Sihirbazı kapatmak için Sonu Tıklatın şeklinde bir metin karşınıza çıkacak. Bu ekranı gördükten sonra sağ alt köşedeki Son düğmesine tıklayın. Eğer başka bir kurumsal mail adresi ekleyecekseniz “Başka bir hesap ekle” düğmesine tıklayın.

Tebrikler, bu şekilde kolayca Microsoft Outlook 2010 Mail Kurulumu yaptınız.

Microsoft Outlook Mail programının 2003, 2010, 2016 gibi değişik versiyonları bulunmakta. Biz Microsoft Outlook 2010 versiyonu için anlatım yaptık. Ama diğer versiyonlarda birbirine çok benzer. Mantık ve yapı aynıdır. Belki görsellik olarak farklıdır. Onlarda da bu anlatılanlara göre kolayca kurulum yapabilirsiniz.

Outlook mail hesabı nasıl kullanılır?

Pek çok farklı hizmeti bir arada bulundurması ile bilinen Outlook, her geçen yıl kendisini geliştiren ve iyileştiren bir sistemdir. Microsoft Outlook mail hesabını açma işlemlerini doğru adımları takip ederek gerçekleştirip başarıyla tamamladıysanız, oturum açma seçeneği ile birlikte mail hesabınızı Microsoft Outlook programıba tanımlayarak kolayca kullanabilirsiniz.

Giriş yapabilmek için öncelikli olarak e-posta adresinizi ve belirlediğiniz şifreyi yazmanız gerekir. Ardından Outlook kişisel profilinize kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Şifrenizi unutmaktan ya da tekrar giriş yapmamaktan korkuyorsanız hesap bilgilerinizin kaydedilmesi için çıkan seçeneğe tıklayabilir, böylelikle otomatik olarak açılmasını sağlayabilirsiniz.

Hesabınıza ilk giriş yaptığınız zaman e-postanızın aktive edilebilmesi için çeşitli yöntemlerden birini seçerek kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. E-posta hesabınızı aktif bir şekilde kullanmaya başladığınız zaman ana sayfa ekranında gelen posta, taslaklar, çöp kutusu ya da giden posta gibi işinize yarayacak olan kısımları rahatlıkla bulabilirsiniz.

Özellikle önemli firma sahipleri ya da e-ticaret işlemleri ile uğraşan iş insanları tarafından kullanılması sıklıkla tercih edilen ve tavsiye edilen bu sunucu türü, hızla işlemesi ve düzenli site yapısı ile büyük beğeni kazanır. Herkesin gereksinimlerini kolaylıkla giderebildikleri bu hizmet, iş dünyası içerisinde e-posta ve çeşitli belgelerin aktarılması ile ilgilenen insanlar için oldukça işe yaramaktadır.

Microsoft outlook özellikleri nelerdir?

Kurulduğu günden beri kendini geliştirerek ve her geçen gün yenileyerek ün kazanan Microsoft Outlook, pek çok kişi tarafından gerek gündelik hayatta gerekse iş dünyası içerisinde sıklıkla kullanılır.

Outlook, gelen e-postalar arasında önemli olanları üst sıralarda gösteren oldukça akıllı bir uygulamadır. Son gelen güncellemeler ile birlikte fatura arşivleri ile ilgili düzenli hatırlatmalarda bulunmaya başlayan Outlook, kullanıcı kitlesi tarafından fazlasıyla beğenilmektedir.

Ödeme günleri yaklaşınca ve her ödeme gününden 2 iş günü önce bildirimler aracılığıyla kullanıcıya hatırlatma yapmaktadır. Öte yandan kayıt edilmiş olan etkinlik ve organizasyon gibi faaliyetler için kullanıcısına yer önerisinde bulunan Microsoft Outlook, gelişmiş özellikleri ile göz doldurur.

Oyla! post
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    g_zel
    Güzel
  • 0
    ba_ar_l_
    Başarılı
  • 0
    tepkisiz
    Tepkisiz
  • 0
    _lgisiz
    İlgisiz
  • 0
    _zg_n
    Üzgün

Eylül Arslanoğlu, Samsun doğumlu ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan bir e-ticaret uzmanıdır. Kariyerine e-ticaret alanında uzmanlaşarak adım atan Eylül, kategori yöneticisi olarak görev yapmaktadır. E-ticaretin dinamik dünyasında deneyimli olan Eylül, ağırlıklı olarak e-ticaret, e-ticaret eğitimi, e-ticaret yazılımları ve e-ticaret entegrasyonları gibi konularda uzmanlaşmıştır.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir