1. Anasayfa
  2. Whatsapp

Whatsapp Web Giriş Nedir? Nasıl Giriş Yapılır?


0

Whatsapp Web Facebook, İnstagram gibi uygulamaları bünyesinde barındıran Meta firmasının alt şirketlerinden biri olan Whatsapp tarafından tüm tarayıcılarda  mesajlaşma ve haberleşmek için geliştirmiş olduğu anlık çevrimiçi sohbet uygulamasıdır. Uygulama Wp web olarak da bilinmekte olup kullanıcıların birbirine bilgisayar üzerinden birbirine belge, video, fotoğraf, ses dosyası göndermesi, ücretsiz sesli ve görüntülü arama imkanı vermektedir.

Whatsapp tüm cep telefonları ve her mobil işletim sistemi ile tam uyumlu çalışabilmektedir. Kullanıcılar fiziksel olarak birbirlerine çok uzakta olsalar bile internetleri olması halinde uygulama ile birbirleri ile sorunsuz bir şekilde haberleşip fotoğraf, video, dosya gönderebilmektedir.

Bu makalemizde Whatsapp web nedir, whatsApp web’e nasıl giriş yapılır, whatsApp web telefon uzaktayken çalışır mı, whatsApp web hatsız telefon veya tablette çalışır mı, gibi sorulara cevaplar vereceğiz.

Whatsapp Web
Whatsapp Web

Whatsapp web nedir?

Whatsapp web, android ve ios işletim sistemli tüm akıllı telefonlarda  mesajlaşma ve haberleşmek için geliştirilen anlık çevrimiçi sohbet uygulamasının internet tarayıcılarında çalışabilen versiyonunun ismidir. Whatsapp web sayesinde insanlar birbirleri ile mesajlaşabilmekte, birbirlerini sesli ve görüntülü arayabilmekte, birbirlerine belge, fotoğraf, video, ses dosyası gönderebilmektedir.

Whatsapp uygulaması 24 Ocak 2009 yılında Jam Kaum tarafından Kalifornia eyaletinde geliştirilmiştir. Uygulama geliştirildikten yedi ay sonra İphone kullanıcılarının kullanabilmesi için App Stere!a eklenmiştir. Uygulamayı kullananlar aynı yıl birbirlerine video ve fotoğraf gönderebilme, 2010 yılında grup mesajlaşması yapabilme, 2013 yılında da sesli mesajlar gönderebilme özelliklerine sahip oldu.

Whatsapp uygulaması bu gün dahi sürekli güncellenmektedir. Uygulamaya günün ihtiyaçlarına göre sürekli yeni özellikler eklenmekte olup, var olan özellikler daha da geliştirilmektedir. Uygulama 2012 yılından itibaren hem Android hem de İOS işletim sistemlerinde kullanılmaya başlanmıştır.

Uygulamaya mesajların gönderilen kişi tarafından okunduğu anlamına gelen “mavi tık” özelliği 2014 yılında gelmiştir. Sonraki yıllarda ise uygulamaya mavi tık özelliğini pasif edebilme özelliği de eklenmiştir.

Whatsapp web 10 Mayıs 2016 yılında tüm tarayıcılarda sorunsuz çalışabilecek şekilde kullanıma sunulmuştur. Whatsapp web sayesinde kullanıcılar Whatsapp uygulamasını cep telefonlarına ihtiyaç duymadan bir bilgisayar programı veya uygulamasını kullanır gibi kullanabilmektedir. Cep telefonundan yapılabilen bütün işlemler bilgisayarlar üzerinden daha kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Kullanıcılar Whatsapp web uygulamasını internet tarayıcılarının adres kısmına “www.web.whatsapp.com”  yazarak kullanabilmektedir.

whatsapp web giriş
Whatsapp web giriş nasıl yapılır?

Whatsapp web giriş nasıl yapılır?

Whatsapp web giriş iki şekilde yapılabilir. Bunlar;

  1. İnternet tarayıcısı adres kısmına erişim adresini yazarak
  2. Bilgisayarına Whatsapp web uygulamasını indirerek

Birinci yöntemde uygulamayı kullanmak isteyen kişi bilgisayarının tarayıcı adres kısmına “https://web.whatsapp.com” adresini yazıp enter tuşuna basması yeterlidir. Eğer o bilgisayardan Whatsapp web’e ilk defa giriş yapılıyorsa gelen emranda QR kod doğrulaması yapılmalıdır. Sonraki kullanımlarda uygulamanın adresi yazıldığında uygulama direk açılacaktır.

İkinci yöntemde ise kullanıcı kullanmakta olduğu bilgisayarın işletim sisteminin uygulama market kısmından “Whatsapp Web” uygulamasını indirip giriş yapabilir.

Whatsapp Web Karekod (QR kod) doğrulamasını yapacak olan kişi;

  • Cep telefonundan Whatsapp uygulamasını açar.
  • Uygulama ana ekranında sağ üst köşede ki üç noktaya tıklar.
  • Açılan menüden “Bağlı Cihazlar” düğmesine tıklar.
  • Gelen krandan “Bağlı Cihazlar” düğmesine tıklar.
  • Cep telefonun kamerası açılacaktır. Kamerayı bilgisayarda açık olan Whsapsapp web sayfasında ki QR kod kısmına tutup okutur.

Bu şekilde uygulamayı bilgisayar üzerinden kullanmaya başlar.

Whatsapp web karekod (QR kodu) ile giriş nasıl yapılır?

Whatsapp Web Karekod (QR kodu) ile giriş aşağıdaki gibi yapılır;

Android cihazlardan whatsapp web QR kodu ile giriş nasıl yapılır?

Bağlamak istediğiniz cihaz tarayıcısından WhatsApp Web ekranını açın.

1-Telefonunuzdan WhatsApp uygulamasını açın.

2-Ekranın sağ üst köşesinde yer alan üç nokta butonuna dokunun.

3- Gelen ekranda Bağlı cihazlar butonuna dokunun.

4-Gelen ekrandan CİHAZ BAĞLA butonuna dokunun.

5-Telefonunuzun kilidini açmak için:

6-Telefonunuzu, bağlamak istediğiniz cihazın ekranına doğrultarak QR kodunu tarayın.

Böylece telefonunuzdaki Whatsapp uygulamasını bilgisayarınızın tarayıcısında açmış olursunuz.

iPhone cihazlardan whatsapp web karekod (QR kodu) ile giriş nasıl yapılır?

Bağlamak istediğiniz cihaz tarayıcısından WhatsApp Web ekranını açın.

1-Telefonunuzdan WhatsApp uygulamasını açın.

2-Ekranın sağ üst köşesinde yer alan Ayarlar düğmesine dokunun.

3-Gelen ekrandan Cihaz Bağla butonuna dokunun.

4-iOS 14 veya daha yeni bir iOS sürümü kullanıyorsanız:

        1-Touch ID veya Face ID’yi kullanarak telefonunuzun kilidini açın.

        2-Cihazınızda biyometrik kimlik doğrulama özelliği etkinleştirilmediyse telefonunuzun kilidini açmak için kullandığınız parolayı girmeniz istenir.

5-Telefonunuzu, bağlamak istediğiniz cihazın ekranına doğrultarak QR kodunu tarayın.

whatsapp sözleşmesi
Whatsapp web avantajları nelerdir?

Whatsapp web avantajları nelerdir?

Whatsapp uygulamasını ve Whatsapp web uygulamasını hem bireysel kullanıcılar hem de kurumsal kullanıcılar kullanmaktadır. Her iki kullanıcı tipi için Whatsapp web bir çok avantaj sağlamaktadır. Uygulamanın bireysel ve kurumsal kullanıcılar için faydaları aşağıdaki gibidir.

Bireysel kullanıcılar için whatsapp web avantajları nelerdir?

Whatsapp için günümüzde çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamasıdır dersek abartı olmaz. We are Social 2022 verilerine göre uygulamayı günümüzde yaklaşık 2 milyar insan kullanmakta. Sosyal medya uygulamaları arasında en çok kullanıma sahip uygulamalardan biri olan Whatsapp’ın cep telefonu, tablet, masa üstü bilgisayar ve laptop gibi cihazlardan kullanılıyor olması kullanıcılar için büyük avantaj sağlamakta.

Bireysel kullanıcılar için Whatsapp web avantajları şunlardır;

  • Hem Whatsapp hem de Whatsapp web üzerinde görüşülmek istenilmeyen bir kişi engellenebiliyor. Engellenen bir kişi engelleme kaldırılmadığı sürece kesinlikle bir daha iletişim kuramamakta.
  • Yanlışlıkla mesaj gönderen bir kişi veya attığı mesajı sonradan geri almak isteyen bir kişi bunu hem kendi ekranından hem de gönderdiği kişinin ekranından silebilmektedir.
  • Kullanıcılar Whatsapp web’e birden fazla bilgisayardan erişim sağlayabilir. Örneğin evinizde hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayar varsa ikisinden de uygulamaya giriş yapabilirsiniz. İki bilgisayar arasında dosya, fotoğraf, video gibi materyalleri paylaşabilirsiniz.
  • Telefon ekranını görmek veya telefonun klavyesi ile yazı yazmak bazı kişiler için sorun olabilmekte. Bu tarz sorun yaşayan kişiler için Whatsapp uygulamasını bilgisayardan kullanmak büyük bir çözüm olacaktır. Yapılan araştırmalara göre bilgisayar ekranı ve klavyesini kullanmak cep telefonlarına göre daha ergonomiktir.
  • Ayrıca uygulamayı Whatsapp web ile bilgisayardan kullanmak cep telefonundan gelecek bildirimlerden kaynaklı dikkat dağınıklığına göre daha verimlidir.

Kurumsal kullanıcılar için whatsapp web avantajları nelerdir?

Whapsapp hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar tarafından kullanılmaktadır. Uygulamanın kurumsal kullanıcılar için ismi Whatsapp Business’dir. Whatsapp Business küçük ve orta ölçekli işletmelerin kullanımına sunulmuş Whapsapp sürümüdür. Whatsapp Business uygulamasını kullanan işletmeler müşterilerine hızlı bir şekilde geri dönüş yapabilmektedir.

Whatsapp Business uygulaması özellikleri üç ana başlıkta toplanabilir. Bunlar;

  1. İşletme Profili
  2. İstatistikler
  3. Mesajlaşma Araçları

İşletme profili kısmı uygulamayı kullanan işletmelerin tüm iletişim bilgilerinin müşterilerini sunulduğu alandır. İşletme bu kısımda mail adresinden adres kısmına kadar tüm iletişim kannalları hakkında müşterilerine bilgi verir

İstatistikler kısmında gönderilen mesajlardan kaç tanesinin başarıyla müşteriye ulaştığı, mesajların kaç kişi tarafından açılıp okunduğu gibi konularda sayısal bilgiler verilir.

Uygulama üzerinden işletmeler müşterilerine sıralı bir şekilde mesajlar gönderebilir, isterse mesajları otomatik hale getirebilir. Whatsapp Business uygulamasını kullanan işletmeler Whatsapp tarafından onaylı olduğu için müşterilere daha fazla güven verir.

İşletmeler Whapsapp Business uygulamasını mikro web sitesi olarak kullanabilir. Uygulama ile müşterilerine iletişim bilgilerinin yanı sıra sıkça sorulan sorular, kurumla ilgili istatistiki bilgiler sunabilir. İşletmeler uygunsuz mesaj gönderen müşterilerini engelleyip, rahatsızlık vermelerini engelleyebilirler.

Belli zaman aralıklarında hizmet veren firmalar Whatsapp Business uygulaması ile 7/24 hizmet verebilecek şekle dönüşebilir.

Whatsapp Business uygulamasını kullanan işletmeler uygulamanın kendilerine sunduğu istatistik bilgilerini stratejilerini ve reklam politikalarını belirlemek için kullanabilirler. İşletmeler hangi müşterilerinin mesajlarını okuyup okumadığını, hangi ürünlere reklam verilip verilmeyeceğini, hangi ürünlerin hangi müşterilere reklam çıkılması gerektiği konusunda işletmelere yol gösterebilir. Uygulamanın vermiş olduğu istatistik bilgileri işletmeleri gereksiz reklam harcamalarından kurtarır.

Whatsapp business uygulamasının işletmelere sağladığı faydalar nelerdir?

Whatsapp Business, işletmelere müşterileriyle yaptıkları iletişimi kolaylaştırması, onlara zaman kazandırmasının yanı sıra reklam bütçelerini daha bilinçli kullanmalarını sağlayıp, reklam maliyetlerini önemli ölçüde azaltmaktadır.

Uygulamanın işletmelere sağlamış olduğu istatistik bilgileri işletmenin daha da kurumsallaşmasına katkı sunmaktadır. İşletmeler dünyanın neresinde ve hangi zaman diliminde olursa olsun müşterileri ile sınırsız iletişim kurup belge, fotoğraf, video transferi yapabilmektedir.

Whsatsapp Business sadece işletmelere yarar sağlamaz. Aynı zamanda o işletmenin müşterilerine de avantajlar sağlamaktadır. Müşteriler dünyanın neresinde olursa olsun işletme ile iletişime geçip işletme belge, fotoğraf veya video paylaşımı yapabilmektedir.

Müşteriler aldıkları veya alacakları bir ürünle ilgili her türlü soruyu sorabilir, ürünün kullanımı, garanti süresi, değişimi gibi bir çok konuda soru sorup cevaplarını kısa sürede alabilir.

Web whatsapp nedir?

Web whapsapp, anlık sohbet uygulaması olup fotoğraf, video, belge, ses dosyası gönderilmesine imkan veren Whatsapp uygulamasının bilgisayarların internet tarayıcısında çalışan versiyonudur. Web whatsapp uygulaması kullanım ve özellikler itibarıyla cep telefonlarında kurulu olan uygulamadan hiçbir farkı yoktur.

Whatsapp web nasıl indirilir?

Web whapsapp indirmeden de kullanılabilir. Bunun için tarayıcınızın adres kısmına web.wahsapp.com yazmanız yeterli. Ancak her seferinde adres kısmına bu adresi yazmak isteyemeyenler uygulamanın tarayıcı eklentisini bilgisayarlarına indirebilirler.

WhatsApp Masaüstü’nü Microsoft Store, Apple App Store veya WhatsApp web sitesinden indirerek bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. Whatsapp web tarayıcı eklentisi indirmek için tarayıcınızın market sayfasına gidip arama kısmına “whapsapp web” yazıp aratma yapmanız halinde ilgili eklenti ilk sırada çıkacaktır. Veya Whatsapp İndirme sayfası üzerinden de kurabilirsiniz.

WhatsApp Masaüstü her işletim sisteminde çalışmamaktadır. Uygulama aşağıdaki işletim sistemine sahip bilgisayarlara kurulabilir;

  • Windows 8.1 veya daha yeni Windows sürümleri
  • MacOS 10.11 veya daha yeni MacOS sürümleri

Bilgisayarınız diğer işletim sistemlerine sahipse uygulamayı web.whatsapp.com adresinden kullanabilirsiniz.

Whatsapp masaüstü’nü bilgisayarınıza indirmek için;

  • Bilgisayarınızda kullandığınız tarayıcıda WhatsApp İndirme sayfasına giderek sayfadaki .exe veya .dmg dosyasını indirin.
  • İndirme işlemi tamamlandıktan sonra .exe veya .dmg dosyasını açın ve yüklemeyi tamamlamak için verilen talimatları yerine getirin ve kurulumu tamamlayın.

Kullanıcılar bunları da sordu

Okuyucularımızın “Whatsapp Web Giriş Nedir, Nasıl Giriş Yapılır?” konusunda sormuş olduğu sorulara kısa kısa cevaplar vermeye çalıştık. Sizinde bu konuda sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum kısmından bize sorabilirsiniz. Sorunuza en kısa sürede cevap verilecektir.

Whatsapp web nasıl açılır?

Whatsapp web uygulamasını çalıştırmak son derece kolaydır. Uygulamayı çalıştırmak için bir yere üye olmanıza gerek yoktur. Yapmanız gereken masaüsüt bilgisayar veya dizüstü bilgisayarınızın internet tarayıcısı adres kısmına web.whatsapp.com yazıp sayfayı ziyaret etmektir. Gelen ekranda sadece bir kereye mahsuz cep telefonunuz ile bilgisayarınız arasındaki bağlantıyı sağlayacak olan whatsapp web karekod (QR Kodu) görselini cep telefonunuzun kamerasına okutmaktır.

Whatsapp web telefon uzaktayken çalışır mı?

Daha önceden Whatsapp Web”e bağlanıp sorunsuz bir şekilde kullanabilmek için kullanılan cep telefonunun açık, internet bağlantısının olması ve telefonun yakında olması gerekiyordu. Ancak günümüzde Whatsapp web’i kullanmak için cep telefonun bilgisayarın yakınında, cep telefonunda internetin olması veya cep telefonunun açık olmasına gerek yoktur. Cep telefonunuz yakınınızda olmazsa veya cep telefonunuz kapalı olsa bile uygulamayı kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Whatsapp web hatsız telefon veya tablette çalışır mı?

Whatsapp web’in Apple İpad cihazlarda çalışıp çalışmayacağı sürekli sorulmaktaydı. 2019 yılında Whatsapp uygulamasının İpad tabletlerde çalışacağı haberleri çıksa da Apple firması Whaptsapp’ın bir cep telefonu uygulaması olduğu, bu nedenle tabletlerden bu uygulamaya erişim sağlanamayacağı konusunda açıklama yapmıştır.
Ancak günümüzde artık cep telefonları olmadan da tarayıcılar üzerinden de Whatsapp web uygulaması ile kullanılabiliyor. Bu nedenle İpad tabletlerin Safari tarayıcısı ile Whatsapp kullanılabilir.

Whatsapp web cihaz bağla nasıl yapılır?

Whatsapp web cihaz bağla işlemini yapmak için aşağıdaki adımları izlemelisiniz;
    1-Telefonunuzda ki WhatsApp uygulamasını açın.
    2- Açılan menüden Bağlı cihazlar düğmesine dokunun.
    3-Gelen ekranda “CİHAZ BAĞLA” düğmesine dokunun.
    4-Telefonunuzun kamerası aktif olacaktır. Telefonunuzun kamerasını bağlamak istediğiniz cihazın ekranına doğru tutarak ekrandaki karekodu (QR kodunu) okutun.

5/5 - (2 votes)
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    g_zel
    Güzel
  • 0
    ba_ar_l_
    Başarılı
  • 0
    tepkisiz
    Tepkisiz
  • 0
    _lgisiz
    İlgisiz
  • 0
    _zg_n
    Üzgün

Emirhan Alpay, dinamik ve yenilikçi bir dijital pazarlama uzmanıdır. Eskişehir Üniversitesi'nde tamamladığı endüstri mühendisliği eğitimi analitik düşünme ve çözüm odaklı yaklaşımını dijital pazarlama stratejilerine yansıtmasına olanak sağlar. Kendi alanında uzmanlaşmış ve dinamik bir profesyonel olarak, markaların dijital arenada daha geniş kitlelere ulaşmalarını sağlayan stratejileri kusursuz bir şekilde oluşturur.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir